Technik żywienia i gospodarstwa domowego

kierunek : Technik żywienia i gospodarstwa domowego
czesne : 90 zł

 

PRZEDMIOTY NAUCZANIA

  • Urządzenie zakładów gastronomicznych i gospodarstw domowych
  • Technologia gastronomiczna z obsługą konsumenta
  • Mikrobiologia żywności
  • Podstawy żywienia człowieka
  • Przepisy ruchu drogowego
  • Higiena i ochrona zdrowia
  • Wybrane zagadnienia z psychologii społecznej
  • Podstawy ekonomii
  • Marketing
  • Podstawy biurowości
  • Zarządzanie firmą
  • Przedmiot specjalizacyjny
  • Zajęcia praktyczne

 

PRACA

  • Zakłady żywienia zbiorowego
  • Ośrodki wypoczynkowe

 

Uwaga! Dla absolwentów prowadzimy bezpłatne pośrednictwo pracy

 

 

PRAKTYKA

  • Hotele
  • Lokale gastronomiczne

INFORMACJE I ZAPISY

Szczegółowych informacji udzielamy w sekretariacie szkoły przy ul.Bol.Śmiałego 42/43
Sekretariat jest czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00 – 17.00
tel. 091 485 07 79, e-mail: ece@poczta.fm

  • Nauka trwa cztery semestry
  • Zajęcia prowadzone są w systemie zaocznym lub za pośrednictwem internetu (zajęcia praktyczne tylko stacjonarne)
  • Wymagane dokumenty:
    1. Świadectwo ukończenia szkoły średniej (oryginał lub odpis)
    2. 4 zdjęcia legitymacyjne
    3. Zaświadczenie lekarskie
    4. Przy zapisie należy wnieść opłatę 1 raty czesnego